Kuhu tuleb trepp?

Nii, maal käidud ja väike ülevaade siis nähtust. Uksest sisse astudes jäid jala ette torud, mida seal enne polnud – edusammud! Need siis olid soojavee torud ja liikusid suunaga vannituppa, läbi köögi.

  SONY DSC

Järgmisena seadsingi kohe oma sammud vannituppa, kuna just seal toimetati sel nädalal kõige rohkem. Elektrikud olid vedanud juhtmed paika, torumees torud seina peale ja vannitoamees oli alustanud dushinurgaga. Nii põnev, seal seistes oli koguaeg tunne, et nii vähe on veel ja varsti ongi üks ruum päris valmis! Ahjaa, päeval valisime plaadid ka välja 🙂

SONY DSC    SONY DSC

Väike mitte-ehitusalane vaheseik vannitoas kuid siiski oluline – märkasin külmal betoonpõrandal järsku kirjut räsitud tiibadega liblikat. Algul arvasin, et kuskilt laepealt kukkunud ja ega ta ju enam ei ela…aga vapper liblikas hakkas tasakesi, kuid visalt minu poole liipama, tiivad mööda maad lohisemas. Oh, kui kahju mul temast oli! Ei osanud aga väiksekest kuidagi aidata ka, kuhugi polnud teda panna, igal pool ju külm…Aga kuidas ta siis nii kaua on vastu pidanud, sellest ma aru ei saa…igatahes oli see täielik ime minu jaoks, elav kirju liblikas jaanuari kuus. Loodetavasti ei tähenda see nüüd kirjut suve, öeldakse ju, et kui näed kirjut liblikat esimesena, tuleb kirju suvi. Aga ehk näeb keegi kollast ja siis tuleb ikka soe suvi 😀

Minu vapper leid

SONY DSC

Tagasi ehituse juurde. Vannitoa laega on tekkinud väike probleem. Kuna me tahame igale poole jätta nö vahelaed paistma, siis oli neid vaja töödelda. Õlitati linaõliga. Selgus aga, et peale õlitamist jäid nad erinevat tooni kuna on kasutatud erinevat puitu, seal oli nii kuuske kui mändi. Uurisime paarist poest, et kas annaks midagi teha nendega, tahaks ju, et oleks ühtlane, hele aga mitte värvitud. Kuna ei ole endal kogemust, ei ole õrna aimugi, kas see üldse võimalik on. Igatahes väljus T poest linaõli ja mingi valge pastaga, saab siis äkki ülejäänud laed sellega teha.

SONY DSC

Soovitati ka Pinotexi aga see pole jällegi looduslik…õnneks saab seda ka hiljem otsustada ja kui võimalik, siis millegagi üle teha, et lagi heledamaks saada.

SONY DSC

Ja siis see trepi küsimus. Mõtlesime siis ikkagi välja selle, et see võiks tulla vana ahju asemele. Aga kustpoolt üles ja kuhu tuleb podest ja kuidas keerab, selle peab meile keegi tubli meister jälle selgeks tegema ja siis ka trepi valmis meisterdama, sest ise me seda ikkagi nii täpselt ei jaga ja pole siis ka mõtet sellele aega raisata oma pead vaevates.

Edasi liikusin sahvrisse, kust on lagi ära võetud ja kuna seal olid need veekahjustused, siis selgus, et need on ka lage kahjustanud ja sinna siis tuleb uus lagi. Aga nii sürr oli seal olla ja üles vaadata, läbi maja kõrgele katuse alla välja. Lahe oleks muidugi, kui olekski nt üks tuba nii kõrge…aga seda siiski ei juhtu. Ja ka sahvrile tuleb varsti, nagu öeldud, uus lagi asemele.

Käisin ära ka pööningul, et näha, kas juba võib hakata voodit linnast ära tooma, noh, et koliks sinna juba elama aga vist on ikka vara veel, päris külm hakkaks seal praegu…aga savi on kindlasti palju vähemaks jäänud, vennad Rihmad ja nende abiline on tublit tööd teinud! Mul muidugi pole pilti, milline see enne oli aga raporteerimise mõttes siis olgu see siiski siia pandud

SONY DSC

Majale ring peale tehtud, käisin õues, et ühtlasi kuulata, kas meie autos magavatest lastest on ehk emb-kumb üles ärganud, saatjaks kuu, mis piilus läbi udu ja okste

SONY DSC

Lõpuks ärkasid ka lapsed ja saime end natuke veel enne ahju sulgemist soojendada, Põnnil tulid jälle erilised lembe hetked ja ta muudkui kallistas ja musutas Piigat. Hea aura on seal majas, ma ütlen, lastel on ka kohe automaatselt hea tuju 😀

SONY DSC

Nagu ma juba kindlasti olen sada korda öelnud aga ütlen jälle, et ootan kevadet. Ja nüüd kohe eriti, sest täna sain nö loa võtta Aed enda projektiks! Mulle kohe väga see mõte meeldib! Mitte, et ma oleks selles valdkonnas kuidagi taibukas aga päris tumba ka pole, kartulitaimel ja sirelipõõsal teen ikka vahet 😛 Küll aga ei hakka mul üksi seal hammas peale ei projekteerimisel ega kindlasti ka aiatöödel, mida on vaja nagunii ju teha ka mingi buldooseri või mõne muu suure masinaga (juba hakkab mu mittepädevus välja paistma jah?), igatahes tean, et tuleb seal kõvasti maad tasandada enne, kui midagi kuhugi istutada/külvata saab. Ja eks ma ikka kõik oma abikaasaga läbi arutan, nagu ikka, teisiti ei oleks mõeldav sest see on ikkagi meie kodu. Aga vähemalt saan hakata juba inimesi kokku otsima, kes milles aidata saaks. Nii, et kallid sõbrad, käärigem aga käised ülesse ja asugem tööle kallale! 😉 Kevadel kuulutan välja talgud ja ootan rohket osavõttu 😉 Kui on aga siin lugejate hulgas keegi, kes oleks nõus mind projekteerimisel aitama (tasu eest muidugi), andke endast märku 🙂 Kõik nõuanded panen kõrvataha ja abiks on alati.

2 thoughts on “Kuhu tuleb trepp?

  1. Tere! Loen huviga teie blogi, sest endalgi vana maja ost plaanis ja hea teiste kogemustest õppida 🙂
    Vihjeks veel niipalju, et kolletanud puitu saab heledamaks ka leelisega töödeldes. Kuigi lakke on seda vist raske panna, kuna on söövitava loomuga. Ja ma ei tea, kas temast siis enam kasu on kui pind on eelnevalt juba õlitatud… Meil on praegused siseuksed männipuidust ja leelisega töödeldud – ilusti helevalged peale mitut aastat. Muidu tõmbab mänd ikka väga ruttu kollaseks.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s